Pengenalan SDMC

SEREMBAN DISTRIC MOTORCYCLE CLUB (Kelab Pemilik Motosikal Daerah Seremban - SDMC) atau ringkasnya SDMC Malaysia.adalah sebuah Kelab Motosikal yang berdaftar dengan Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia pada 15hb.Mei.2010 Kelab ini pada asalnya diasaskan pada tahun 2005 dengan nama asal SOUTHERN DRAGON MOTORCYCLE CLUB (SDMC) oleh beberapa orang bikers dengan berpusat di Bandar Senawang Seremban.Negeri Sembilan. Ahli Kelab ini memiliki motosikal perbagai jenis dan jenama terdiri dari Easy Ride,Superbike,Cruiser dan Touring Bike serta dianggotai oleh bikers pelbagai kaum dan peringkat umur. Kelab ini terbuka kepada pemilik motosikal berkuasa 250cc keatas dengan motto “Shut-up and Ride”.Matlamat kelab ini adalah untuk mengabungkan semua pemilik motosikal berkuasa besar daerah Seremban serta bagi menjalinkan dan memupuk semangat perpaduan sesama Bikers di samping berkerjasama erat dengan badan badan kerajaan dan swasta. Disamping itu juga kelab ini juga sering menyertai konvoi bermotosikal serata Malaysia dan sering menyertai "event" yang dianjurkan olih Kelab motosikal seluruh Malaysia.

Jumaat, 5 Julai 2013

MESYUARAT AGUNG KALI KE-3 SDMC MALAYSIA

MESYUARAT AGUNG KALI KE-3 SDMC MALAYSIA Mesyuarat Agung SDMC kali ke 3 telah diadakan diCactus Room Eagle Ranch Resort Port Dickson pada 22.hb Julai 2013. Seramai 43 ahli yang berdaftar telah menghadiri mesyuarat kali ini. Angak malang sikit mesyuarat kali ini tidak dapat dihadiri oleh Penaung Kelab SDMC Dato’ Razi Kail atas sebab bebab yang tidak dapat dielakkan. Berbeza dengan mesyuarat pertama dan kedua yang diadakan diRestoran Ruang Damai, buat pertama kalinya SDMC mengorak langkah kehadapan dengan mengadakan mesyuarat di Eagle Ranch Resort Port Dickson.Sebuah resort ala-ala country yang saban tahun menganjurkan Port Dickson International Bike Fest (PDIBF). Mesyuarat yang dijadualkan bermula jam 2 petang ditunda ke jam 4 petang dimana pendaftaran bermula jam 3.00 petang.Kelewatan ini disebabkan ahli SDMC menerima undangn majlis perkhawinan ahlo Eone Bikers pada tengahari tersebut. Dengan kehadiran lebih dart 2/3 ahli mesyuarat berlangsung dalam suasana aman dan harmoni. Dimulakan dengan bacaan doa oleh Sdr Nil Hakim seterusnya mesyuarat pada kali ini di Pengerusikan oleh Tn Hj Ideris dan merupakan persidangan untuk melantik Ahli Majlis Tertinggi (AMT) serta Ahli jawatankuasa bagi penggal 2013 – 2015. Mesyuarat juga bersetuju membuat beberapa pindaan dalam perlembagaan untuk kelulusan Jabatan Pertubuhan serta beberapa isu telah dibangkitkan olih ahli untuk dibahaskan. Pemilihan Ahli Majlis Tertinggi masih diterajuai oleh ahli ahli senior dengan penambahan satu jawatan Naib Presiden ll manakala Ahli Jawatan Kuasa menyaksi kan gabungan muka baru dan lama.Ini bertujuan untuk kesinambungan barisan pemimpinakan datang. Mesyuarat berakhir pada jam 6 petang dan disusuli dengan seisi bergambar barisan pemimpinan 2013-2015 dan majlis diteruskan dengan majlis makan malan di D’Terapung Medan Ikan Bakar Port Dickson.ajlis bersurai pada jam 12 malam.

Isnin, 20 Disember 2010

Gegor Manjong Bike Week Di Orient Star Hotel Lumut (10 Dec -12 Dec 2010)







Pada 11.Dis.2010 seawal jam 6.30 pagi, saya meredah kedinginan pagi menuju ke RnR Nilai Utara.Setiba disana saya belum nanpak kelibat yang lain dan saya memesan teh panas untuk memanaskan badan.Belum pun sempatsaya menghirup the panas dan menjamah nasi lemak sayup2 terdengar deruman engin motor.Sham tiba bersama V8 hitamnya.Kami bersarapan sementara menanti ketibaan yang lain (sekiranya ada)
Setelah hampir 20 min bersarapan kami (2 lai saja) mengambil keputusan untuk meneruskan perjalanan ke Peronas Sg Besi kerana Sdr Bob telah menunggu dengan kuda Dragstarnya.Setelah mangisi minyak maka kami pun meneruskan perjalanan menuju Kerinci link ke Damansara seterusnya menuju ke tol Jalan Duta.Cuaca yang sedikit gerimis tidak mengugat semangat kami menuju keRnR jejantas Sg Buluh.Setelah membuat satu pusingan untuk memastikan sekiranya ada rakan2 yang mananti disana (plan asal bertemu di sini sebelum berubah di RnR Rawang).Kami tiba diRnR Rawang lebih kurang jam 8.20 pagi dan 6 rakan kami telah sedia menanti disana (Rahim,Man TUDM,Razali dan Mahali menginap di Highway hotel “Hotel Pijat”) manakala sdr Misai bersama Nazri telah tiba lebih awal dengan sayap emasnya (Gold Wing)

Setelah berbincang dan merancang perjalanan lebih kurang jam 9.45 pagi kami menuju ke utara untuk keBidor seterusnnya ke Teluk Intan dan menuju ke Lumut untuk menyertai “GEGOR MANJONG BIKE WEEK”. dalam cuaca yang kembali cerah.Kami tiba di Bidor sejam kemudian dan berhenti mengisi minyak di stesyen Petronas .Hasrat kami untuk pekena “pau” panas spt yg dicadangkan oleh Bob terbantut kerana warung tersebut tutup.Kami meneruskan perjalanan ke Teluk Intan dan berhenti untuk minum dan berehat seketika di RnR Jambatan Sultan Yusuf.Setelah berehat hampir 1jam kamipun meneruskan perjalanan ke Lumut.

Setibanya kami di tapak “event” di Hotel Orien Star Lumut kami dapati peserta konvoi berserta motorsikal masing2 telah sedia berbaris untuk menyertai “konvoi” Gegor Manjung Bike Week. Tanpa kami ketahui arah tujuan sebenar jelajah ini,kami drngan selamba dot terus masuk barisan untuk menyertai peserta konvoi.

Destinasi yang pertama rupa-rupanya adalah jamuan tengahari iaitu nasi beryani serta sajian buah-buahan.Setelah selesai menjamu selera lebih kurang jam 1.30 petang peserta konvoi bergerak mengelilingi bandar Manjung menuju pengkalan tentera laut.Lokasi pertama adalah pengkalan membaikpulih helicopter untuk seisi bergambar beramai-ramai.selesai bergambar konvoi bergerak ke kapal TLDM untuk lawatan rasmi.Ahli konvoi bebas memilih kapal mana yng ingin mereka lawati. Setelah hampir dua jam di atas kapal peserta konvoi bergerak di kedai PERNAMA untuk seisi minum petang.Dalam kerancakan menikmati minuman petang secara tiba-tiba hujan turun dengan lebatnya sehingga menyebabkan suasaana menjadi kecoh seketika kerana peserta konvoi belari ke motor masing-masing untuk menyelamatkan barangan dan helmet dari basah.

Setelah selesai acara minum petang peserta konvoi bergerak keluar dari pengkalan TLDM menuju satu destinasi di sebuah jambatan (maaf saya tak ingat nama tempat ini) untuk mencipta rekod barisan moto “wheel to wheel” terpanjang diMalaysia dan Manjung Bikers telah dianugerahkan Sijil Malaysian Book of Record yang disampaikan oleh Menteri Pengangkutan merangkap ahli Parlimen Lumut.Acara diatas jambatan diserikan dengan pertunjukkan udara (helicopter)

Setelah acara selesai saya selaku wakil Presiden SDMC menyerahkan cenderamata kepada Presiden Manjung Bikers.Kami kembali ke Orient Star Hotel tempat permulaan konvoi sebelum bersiap untuk kembali keSeremban.Saya bersama Mahali,Man TUDM,Rahim dan Bob tidaak bercadang untuk menginap disana manakala Syam,Razali,Misai dan Nazri bermalam disana.

Trpat jam 6.00ptg kami berlima memulakan perjalanan kembali keSeremban.Setelah mengisi minyak diManjung kami meneruskan perjalanan dan berhenti seketika di RnR Jambatan Sultan Yusuf untuk mereka membakar paru-paru (merokok).Seterusnya kami meneruskan perjalanan dalan kedinginan senja ke Bidor dan berhenti makan malam di Bidor.

Kira-kira jam8.45 malam selepas menambah tenaga (makan) kami meneruskan perjalanan pulang dan berhenti mengisi minyak di RnR Sungai Buloh.Tanpa mengambil masa yang lama kami meneruskan perjalanan terus ke jalan Duta, Damansara seterusnya ke lebuhraya Kerinci Link dan masuk ke Sg Besi.Perhentian terakhir kami si RnR Sungai Besi pekena teh tarik untuk tenaga dan jam dah menunjukkan hampit pukul 11.30 mlm.Dan akhirnya kami berpisah kedestanasi masing(rumah).Dan saya tiba diSeremban jam 12.30mlm.

Sepanjang perjalanan cuaca sungguh baik dan perjalanan ahli Dragos lancar tanpa ada sebarang ganguan atau kerosakan.Bagi saya perjalanan ini sungguh mencabar kerana menguji tenaga kami.Sebab bolih dikatakan injin motorsikalkami tak sempat sejuk sejak dari Seremban ke Lumut dan kembali ke Seremban.Sekalung tahniah buat The Dragos member yang tabah mengharungi perjalanan selama 12jam .Ketabahan anda akan menjadi contoh kenada ahli Dragos yang ‘ride” dalam poskod saja…Semoga tahun hadapan akan lebih ramai ahli Dragos menyertai mana-mana evevt dalam Malaysia…..Shut up And Ride

Johor Bike Week -Plaza Angsana Johor (3.Dis-5.Dis 2010)






Tanggal 4.hb.Disember 2010 seawal jam 8.00pagi ahli SDMC (The Dragos) telah mula berkumpul distesyen minyak Shell berhampiran Plaza Tol Senawang untuk bersama sama memeriahkan Johor Bike Week 2010 bertempat di Plaza Angsana Johor Baharu. Perjalanan yang dirancangkan seawal 8.30 pagi yang akan menuju ke destanasi pertama ke Batu Pahat untuk menghadiri majlis perkahwinan adik kepada salah seorang ahli SDMC (Sdr Mahali) terpaksa di tangguhkan seketika kerana hujan renyai mulai turun.

Setelah hampir 1 jam menanti tanpa ada tanda tanda hujan akan berhenti,ahli mengambil keputusan untuk meneruskan perjalanan ke “pit stop” pertama iaitu hentian rehat Kg Bemban di Melaka kerana akan menanti rakan lain yang akan menyertai konvoi.Konvoi yang diketuai oleh Presiden Kelab.

Setelah menunggu hampir 45minit baru lah kelibat saudara Misai muncul namun semanggat untuk meneruskan perjalanan kami tersentap apabila “Shadow Odeng Gengko” mengalami kerosakkan.Setelah beberapa kali mencuba untuk menghidupkan engine tapi hampa. Akhirnya Shadow Odeng terpaksa ditunda oleh Saudara Rahim menggunakan kaki sehingga ke pekan Tangkak untuk di perbaiki ditemani oleh Sdr Suki dan Sdr Razali.Nyata kerosakkan yang tidak dapat dibaiki dengan segera.ahli konvoi akhirnya terpaksameninggalkan mereka bertiga dan meneruskan perjalanan ke Parit Raja Batu Pahat melalui Ayer Hitam dan Parit Botak.

The Dragos tiba di rumah Sdr Mahali pada pukul 3 petang setelah tersesat angkara “nak ikut jalan potong”.Dan setelah mengisi perut yg sememangnya dah berbunyi kami meneruskan perjalanan ke Johor Baharu keluar ke plaza Tol Spg Rengam dan kembali bertemu bersama Odeng,Suki dan Zali akhirnya Odeng terpaksa menjadi pembonceng Sdr Misai kerana motor nya terpaksa ditinggalkan diworkshop (masuk wad) di Tangkak.

Setelah menempuhi dugaan dan meredah hujan sepanjang perjalanan konvoi SDMC selamat sampai di plaza Angsana kira kira jam 5.30 ptg. Setelah bertemu rakan-rakan bikers serta beramah mesra dan minum petang sambil menikmati rojak kueh serta otak-otak di Plaza Angsana akhir nya perjalanan diteruskan keHotel The Embassy yang telah ditempah dari awal lagi.Perjalanan kehotel diketuai oleh saudar Bob (sbb dia tahu jalan).

Setelah check in selesai semua ahli konvoi menuju kebilik masing2 untuk melepaskan penat.Dan sebelah malam adalah acara bebas…bebas untuk aktiviti sendiri….(lu …lu punya hal..wa… wa punya hal…)Saya serta beberapa ahli ketapak “event” untuk layan konsert tapi kerana lewat kami hanya sempat layan 2 lagu sahaja sebelum konsert berakhir.Akhirnya kami kembali ke hotel dan melepak dicafe berdekatan sambil layan ‘live band” sehingga 2 pagi.

Hari Kedua,

Setelah selesai sarapan kami mengambil keputusan untuk “check out” jam 11 pagi.Setelah selesai “check out” kami kembali menuju ketapak “event”. Disana kami bertemu rakan,beramah mesra bersama bikers dan mengambil kesempatan menjelajah kePlaza Angsana yang turut mempamerkan motorsikal milik Sultan Johor.Setelah penat menjelajah akhirnya asam pedas kepala ikan merah menjadi habuan kami.

Sebelum bertolak balik kami sempat bertemu dengan “King” di Plaza Angsana.dan sekitar jam 2 ptg kami meninggalkan tapak event menuju ke Petronas Senai kerana sdr Misai telah menanti disana.Perjalanan pulang dalan cuaca panas lancar menyusur lebuhraya Plus sambil dirakam oleh Odeng yg bertindak sebagai cameraman.

Kami berehat di hentian Pagoh untun mengisi minyak sambil sempat beramah mesra bersama Juara Mr.Asia Sgt Mejar Sazali Samad.dan kembali meneruskan perjalanan ke Seremban.Kami berhenti untuk minum petang di RnR Ayer Keroh selama sejam dan meneruskan perjalanan ke Seremban.Alhamdulillah kami selamat tiba di Seremban tanpa halangan dalam cuaca mendung serta gerimis.

Sekalung tahniah kepada ahli SDMC yg menyertai konvoi ini ( Mr Presiden,Rahim,Ameraziz,Razali,Suki,Bob.Odeng,Sham,serta dua rakan Sdr Bob dari KL). Terima kasih jua kepada bikers2 yg sudi beramah mesra dan yang mengenali SDMC.

Semoga dilain event kami berharap agar lebih ramai ahli SDMC menyertai kami dan memberi komitmen yg tinggi pada Kelab SDMC serta menyokong “local event”…….Shut up and Ride

Sabtu, 10 Julai 2010

Majlis Pelancaran Rasmi Kelab SDMC














Jumaat 9.hb Julai 2010 bertempat di Komplek Belia Dan Sukan Paroi Seremban telah berlangsung upacara Pelancaran Rasmi Kelab Pemilik Motosikal Daerah Seremban- sdmc ( Seremban District Motocycle Club-SDMC).Majlis Pelancaran telah disempurnakan oleh Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Yang Berhormat Dato’ Mohammad Razi Bin Haji Kail DSNS. Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Perlancungan Perpaduan Kebudayaan, Kesenian, Warisan dan Adat Istiadat Melayu Negeri Sembilan merangkap Ahli Dewan Undangan Negeri Kawasan Juaseh.

Dalam ucapan alu-aluannya beliau merakamkan penghargaan kepada bikers yang hadir pada malam tersebut terutama yang dari luar daerah Seremban yang sanggup hadir member sokongan walaupun dalam keadaan cuaca hujan.Beliau berharap agar kelab ini menjadi asset bagi ahli untuk berkerjasama meningkatkan perpaduan sekaligus menarik pelancung datang ke Negeri Sembilan.Beliau jua berharap agar kelab ini mendatangkan faedah kepada ahli dalam mejalin kerjasama bersama masyarakat tempatan seperti melakukan kerja amal bersama anak yatim,orang kurang upaya dan sebagainya beliau juga berharap kelab ini berjaya mencapai matlamat dan halatuju.

Sebelum mengakhir ucapannya beliau mengumumkan sumbangan sebanyak RM3000. Dan menerima pelantikan sebagai Penaung Kelab Motosikal Daerah Seremban-sdmc.

Terdahulu Pengerusi Kelab Motosikal Daerah Seremban Sdr Azhar Abd Aziz dalam ucapannya memanjatkan kesyukuran kepada Allah S.W.T kerana dengan izinnya dapat berhimpun di Majlis Pelancaran pada malam tersebut.Beliau juga merakamkan penghargaan kepada YB Dato kerana kesudiannya melapangkan masa pada malam tersebut tak lupa jua kepada Tn Haji Ideris Bin Md Said PJK selaku setiausaha penaja atas usaha keras beliau mendaftarkan kelab ini serta sokongan padu dari ahli-ahli SDMC.SDMC yang sebelum ini dikenali sebagai Southern Dragon Motocycle Club yang terdiri dari ketegori Chopper dan Easy Rider telah aktif semenjak tahun 2005 dan banyak terlibat secara langsung dalam beberapa aktiviti konvoi dan amal anjuran pelbagai pihak samada anjuran kelab motosikal atau badan kerajaan.Beliau jua berharap dengan adanya YB Dato sebagai Penaung Kelab SDMC akan mencapai masa depan yang lebih baik dan lebih tersusun.

Semua ahli SDMC merakamkan penghargaan kepada rakan-rakan biker dari N9 Bikers,Lang Bikers,Pilgrimz Melaka dan KL,Black Rider,Soul Bikers,Kluang Bikers,Ghost MG,PD Bikers,Skull Riders,Desperado,Red Garage,Wild Choppers,Rembau Bikers,Releks Bikers,Sham Puterajaya,MBBC Melaka,Wak Kamuji,Badidos,Violent Storms,Rapers MG,Ali Empire,Soul Rider,Estern Brobbers,Naza Group serta lain-lain yang hadir pada malam tesebut.Majlis yang tamat pada jam 11.30malam di Pusat Belia belanjutan untuk seisi minum2 di Naz Nasi Lemak Corner sehingga jam 3 pagi.Sekalung tahniah jua kepada ahli-ahli SDMC yang berkerja keras untuk menjayakan majlis pada malam tersebut yang berlangsung dengan lancar dan teratur.



Selasa, 29 Jun 2010

Mesyuarat Agung Pertama SDMC























Kelab Pemilik Motosikal Daerah Seremban-SDMC telah mengadakan mesyuarat Agung yang pertama untuk melantik Pegawai dan Ahli jawatankuasa seperti mana yang ditetepkan dalam Fasal 9 undang-undang Pertubuhan kelab.

Mesyuarat ini telah di adakan di dewan Balairaya Tanam Mawar Senawang dan dihadiri oleh 32 orang ahli yang berdaftar.Antara agenda pada malam tersebut adalah untuk melantik Pegawai serta Ahli Jawatankuasa bagi seisi 2010-2011.

Mesyuarat yang dipengerusikan oleh Tuan Haji Ideris telah berjalan lancar dengan setiap ahli memberikan sokongan yang tak berbelah bagi bagi setiap pencalonan.Berikut adalah pegawai serta AJK yang di lantik/dipilih pada mesyuarat tersebut.

Pengerusi Kelab - En Azhar Bin Abd Aziz
Naib Pengerusi - En Abd Rashid Bin Abd Ghani
Setiausaha - En Ameruddin Bin Aziz
Penolong Setiausaha - En Abdul Rahim Bin Abd Razak
Bendahari - En Mohd Zalin Bin Sulaiman.

Ahli Jawatankuasa:
1- En. Shaziman Bin Shamsuddin
2- En. Mohd Razali Bi Mohd Noor
3- En. Kamarolazman Bin Kamaruddin
4- En. Muhd Faizal Bin Abdullah
5- En. Ahmad Sofi Bin Mohd Nor
6- En.Hanisham Bin Kamaruddin
7- En. Bhuvneswaran A/L Arikrishnan

Pemeriksa Kira-Kira
1- En. Mohd Sayuti Bin Mohammad Daud
2- En Ismail Bin Ibrahim


Antara usul/cadangan yang di bentangkan pada malam tersebut antara lain adalah
- Membuka akuan bank bagi kelab di Bank Islam
- Nombor pengenalan keahlian
- Kad keahlian.
- Yuran keahlian

Kesemua cadangan akan dibentangkan untuk diperincikan dalam mesyuarat Ahli Jawatankuasa kelak
.

Pengerusi kelab dalam ucapan penanguhannya antara lain meminta semua ahli bersatu padu serta berkerjasama untuk memertabatkan kelab ini sebagai sebuah persatuan yang disegani serta sebagai sebuah organanasi yang dapat membantu kerajaan negeri mempemorsikan sektor pelancungan di negeri ini.Pengerusi juga merakamkan ribuan terimakasih atas kepercayaan yang diberikan kepada beliau untuk memimpin kelab ini.beliau juga merakamkan penghargaan kepada Tuan Hj Ideris yang berusaha keras untuk mendaftarkan kelab ini dan berharap semua AJK yang dilantik dapat memainkan peranan masing-masing dengan lebih berkesan.

Rabu, 16 Jun 2010

Mesyuarat "Khas" AJK Penaja SDMC







Pada tarikh 15.hb Jun.2010 satu mesyuarat ‘khas’ telah diadakan di Nasi Lemak Corner pada jam 9.00 malam dan dihadiri oleh semua AJK penaja. Agenda pada malam tersebut antara lain adalah pengumuman oleh setia usaha penaja Tn.Hj Ideris mengenai pendaftaran kelab.SDMC.Secara rasminya pendaftaran ini telah diperakui pada sah oleh Jabatan Pendaftar Pertubuhan Malaysia pada 19.hb.Mei.2010.Sijil rasmi berserta surat pemberitahuan telah diserahkan kepada Tn.Hj Ideris selaku setiausaha penaja penubuhan SDMC.

Presiden SDMC Sdr Azhar dalam ucapan alu-aluannya merasa amat berbangga dan amat menghargai kerja kerasnya dan usaha Tn Hj Ideris untuk mendaftarkan kelab ini.dan juga kepada AJK penaja yang berkerja sama menyumbang tenaga dan buah fikiran.beliau berharap perpaduan dan kerjasama yang diberikan dapat dikekalkan demi untuk kebaikan kelab dan ahli.Diakhir ucapan Presiden meluahkan rasa syukur kerana pendaftaran kelab ini tidak menghadapi kesulitan dan mengucapkan ribuan terima kasih atas usaha setiausaha,,ahli jawatankuasa dan semua ahli SDMC.

Mesyuarat pada malam tersebut juga antara lain membincangkan persediaan untuk mengadakan mesyuarat agung sekaligus melantik ahli jawatankuasa yang baru serta lain-lain perkara.

Diakhir mesyuarat setiausaha penaja dengan secara rasmi menyerahan Sijil Pendaftaran Kelab kepada Presiden SDMC dan mesyuarat ditangguhkan pada jam11.30 malam.

Isnin, 24 Mei 2010

Choppers Bikerz Gathering@SDMC Malaysia







Buat pertama kalinya SDMC Malaysia telah mengadakan "small party" yang berlagsung pada hari Jumaat malam (21hb.Mei.2010)."Small party' yang diilhamkan secara sepontan oleh Presiden SDMC malaysia ini adalah sempena penyerahan "fullmoon patches' kepada 12 bikers SDMC Malaysia.Penganugerahan ini adalah simbol pengiktrafan kepada ahli yang menunjukkan komitmen tinggi kepada kelab.Antara ciri-ciri yang yang diambilkira antaranya kehadiran dalam TTS,mesyuarat,aktif dalam aktivity kelab serta displin yang tinggi. Majlis yang julung kali diadakan telah berlangsung dikawasan letak kereta Mentari Height Senawang yang diadakan diadakan secara "santai".Bagi menggelakkan sebarang kemungkinan gangguan (bunyi) dan kesesakan lalulintas pihak AJK (Hj Idris) telah mengajukan satu permohonan untuk mendapat keizinan dari pihak Majlis Perbandaran Seremban serta dimaklumkan pada ibu-pejabat Polis Senawang.(Tahniah dan terima-kasih kepada Hj Idris).Walau pun ada aduan telah dikemukakan pada pihak berkuasa mengenai kesesakan dan penutupan laluan dikawasan tersebut tetapi dengan bantuan AJK Keselamatan (Sdr Marshal Ismail dan Marshal Ahmad Zalin) ia berjaya di atasi.Tahniah buat sudara berdua. Majlis yang di adakan pada malam tersebut telah berjaya menarik kehadiran hampir 150 buah motosikal "choppers" berkuasa besar dari Wilayah Persekutuan,Selangor,Melaka,Johor dan kelab-kelab motorsikal "choppers" dalam Negeri Sembilan.Walau pun pada malam tersebut tidak mempunyai aturcara khusus serta jamuan yang hebat-hebat tapi ia telah berjaya menghimpunkan sebegitu ramai bikerz seolah olah satu "mini bike week" sedang berlangsung.Satu pencapaian yan diluar jangkauan ahli-ahli SDMC Malaysia (tahniah pada anda semua) Sambil menjamu selera dengan keropok lekor,dan nasi goreng serta Char Kuey Teow, para tetamu(bikerz) yang hadir dapat beramah mesra,bertukar-tukar pendapat dan pandangan serta berkenalan secara rapat antara satu dengan yang lain.Kehadiran tetamu istemewa iaitu penyanyi Ali Mpire menghanggatkan lagi suasana malam tersebut.
Dengan ucapan dan kata-kata semangat serta perangsang pada kelab SDMC Malaysia dari presiden atau wakil kelab yang hadir pada malam tersebut rata-rata memuji semangat dan kerjasama yang ditunjukkan oleh ahli-ahli SDMC Malaysia yang mana mampu mengadakan "small party" yang diilhamkan 2 hari sebelum acara malam tersebut dan mampu menarik ramai kehadiran bikerz seolah olah satu "bike week" sedang berlangsung. Sebelum berakhirnya cara yang berlangsung seawal jam 8.00 malam 12 ahli telah di"up-grade" kan dengan pemakaian jeket "fullmoon" oleh Presiden dan Naib Presiden SDMC Malaysia.Majlis berakhir kira-kira jam 1.30 pagi. Persiden serta AJK SDMC Malaysia merakam kan ribuan terima kasih kepada kelab-kelab yang hadir pada majlis antaranya " Red Garage,E-one Bikers,Lang Bikers,Black Rider,Soul Bikers,Pilgrimz MG,Ghost MG,Desparado,Jokerz MG,Skull Riders,PD Bikers,Reaper MG,Pochong MG dan yang lain-lain serta sekalung tahniah kepada Daudson& crew yang bertungkus lumus meenyediakan jamuan pada malam tersebut.